WORKSHOP: ANNE NEVALAINEN-SILVA

Ensi lauantaina 17.2. saamme Tropicalille jälleen vierailevan opettajan: Anne Nevalainen-Silvan!

Anne on brasilialaisten tanssien pitkän linjan ammattilainen joka on jo vuodesta 1996 alkaen esiintynyt ja opettanut niin sambaa kuin afro-brasilialaisiakin tansseja suurella sydämellä. Anne on uransa aikana tanssinut vuosia Papagaion passistana ja baterian kuningattarena, esiintynyt ja ohjannut Sambicin riveissä, tanssinut useissa esiintyvissä ryhmissä ja johtanut omaa yritystään Milagrea.

Tässä Anne Nevalainen-Silvan kaksiosaisessa workshopissa tutustumme afro-brasilialaiseen tanssiin ja sen pohjalla vaikuttaviin Orixoihin tarinoiden, rytmien ja tanssin kautta. Käymme läpi candomblén ja afro-brasilialaisen tanssin juuria ja historiaa – sitä miten Orixát ja niiden rytmit ovat rantautuneet Brasiliaan ja myös sitä millainen vaikutus niillä on ollut sambaan. 

I OSA KLO 11.00-14.00 (3h)

ORIXÁT JA AFROBRASILIALAISET RYTMIT

Ensimmäisen osan Teoriaosuus antaa sinulle tärkeää pohjatietoa jonka avulla pystyt etenemään paremmin itse tanssin opetteluun. Ensimmäisen osuuden aikana kuuntelemme eri Orixojen rytmejä ja opettelemme tietysti myös tanssimaan Orixoille tyypillisiä liikkeitä tehden paljon toistoja kunnes liikkeet alkavat tuntua luontevilta. Kun opit tanssimaan Orixoiden liikkeitä tarinoiden, ominaisuuksien ja luonteenpiirteiden kautta, asiat saavat syvemmän merkityksen ja liikkeet myös jäävät paremmin mieleen. 

II OSA KLO 14.30-17.30 (3h)

KARNEVAALISAMBA JA MALANDRO

Workshopin toisella osalla siirrymme tanssimaan sambaa ja hyödynnämme afro-osiossa omaksuttuja liikkeitä ja taitoja karnevaalisamban tanssimisessa sekä baterian rytmien tulkinnassa. Paneudumme myös Malandrosambaan, sen syntyyn ja kulttuuriin. Kuuntelemme samban erilaisia rytmejä opimme tanssimaan sambaa kokonaisvaltaisemmin afron liikkeiden kautta. Opit ymmärtämään liikkeiden merkityksiä ja sitä miten afro-brasilialaiset rytmit ja Orixát vaikuttavat karnevaaliin ja karnevaalisambaan. Teemme paljon liikkeiden toistoja, askelyhdistelmiä ja lyhyttä koreografiaa sekä myös vapaata tanssia. 

WORKSHOPIN HINNAT

1 x 3h: 35 €

2 x 3h: 50 €

Tervetuloa mukaan!

Workshopeille ei tarvitse ilmoittautua erikseen.