Tuntien sisältö

(Brasilialaista karnevaalisambaa tanssitaan ilman paria.)

Lapsi-Vanhempi -tanssi
(tauolla syksyn 2018)
Ohjaaja: Emma Junttila & Inna
Tämä tunti on tarkoitettu 0-2 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Tunneilla tutustutaan yhdessä lasten kanssa musiikkiin ja tanssiin, lasten ehdoilla. Lasten lisäksi huomioon otetaan myös vanhempien kehon liikkuvuus ja pyritään helpottamaan kehoon kohdistuvia rasitteita, mm. ylävartaloliikkeillä. Tunneilla saat myös varmasti uusia, samassa elämäntilanteessa olevia ystäviä, joiden kanssa on helppo jakaa omia tuntemuksia ja kokemuksia pienten lasten arjesta. Tunnin nimestä huolimatta, lapset ovat tervetulleita tunneille myös esimerkiksi mummon, vaarin, tai vaikka kummin kanssa. 🙂

Satusamba
Ohjaaja: Laura Lampi
Satusambassa toimitaan lasten ehdoilla monenlaisen musiikin tahdissa. Tunnin tavoitteena on kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja oman kehon tuntemusta leikin ja tanssin avulla.  Tanssin opettelu tehdään leikin ja mielikuvituksen keinoin, jotta saavutetaan iloa liikkumisesta. Lukukauden aikana tutustutaan myös sambasoittimiin ja voidaan myös askarrella helppoja sambakoristeita.
Ryhmä on tarkoitettu 3-6 vuotiaille lapsille.

Lasten samba
Ohjaaja: Riia Rantala
Lasten sambatunneilla tanssitaan monenlaisen musiikin tahdissa.  Tunnin tavoitteena on kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja oman kehon tuntemusta musiikkileikkien ja tanssin avulla. Lasten tunneilla opetellaan samban perusaskelia, tanssitaan koreografioita ja kannustetaan lasta liikkumaan musiikin innoittamana. Lukukauden aikana tutustutaan myös sambasoittimiin ja voidaan myös askarrella sambakoristeita.
Ryhmä on tarkoitettu 7-11 vuotiaille lapsille.

Soveltavan liikunnan tanssitunti lapsille
Ohjaaja: Riia Rantala, Seri Rantala
Ryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille, myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille.
Lapsen tulee pystyä noudattamaan ohjaajan sanallisia ohjeita.
Tunnin sisältö koostuu tanssillisesta liikunnasta, joka huomioi osallistujien toimintakuvan rajoitteet. Harjoitteet tehdään joko istuen tai seisten.
Tunnilla yhdistyvät helpot tanssilliset sarjat, musiikki, laulu, leikki ja liikunnanriemu. Toisinaan voidaan askarrella sambakoristeita, kuten karnevaalisamban henkeen kuuluu.
Ryhmä kokoontuu Sennulassa, osoitteessa Jouppilantie 23, 60320 Seinäjoki.
Lisätiedot, kysymykset sekä ennakkoilmoittautumiset Riia, puh 0400632719

Soveltavan liikunnan tanssitunti aikuisille
Ohjaaja: Riia Rantala
Ryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille, myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille.
Osallistujan tulee pystyä noudattamaan ohjaajan sanallisia ohjeita.
Tunnin sisältö koostuu tanssillisesta liikunnasta, joka huomioi osallistujien toimintakuvan rajoitteet. Harjoitteet tehdään joko istuen tai seisten.
Ryhmä kokoontuu Sennulassa, osoitteessa Jouppilantie 23, 60320 Seinäjoki.


Varhaisnuorten samba
Ohjaaja: Tuula Heimonen-Lankio

Ryhmä on tarkoitettu 13-15 -vuotiaille nuorille. Tunneilla opetellaan samban perusliikkeitä ja erilaisia koreografioita nuorekkaaseen tyyliin.

Nuorten samba
Ohjaaja: Sirke Sulinko
Ryhmä on tarkoitettu 16-18 -vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille. Tunneilla opetellaan samban perusliikkeitä ja kehon käyttöä, sekä erilaisia koreografioita. Tunneilla tanssitaan sambamusiikin lisäksi myös muunlaisen lattarimusiikin tahtiin.

Alkeistason samba
Ohjaaja: Riia Rantala
Ryhmä on tarkoitettu aikuisille vasta-alkajille sekä sellaisille, jotka haluavat hioa perusliikkeitä.
Tunneilla opetellaan karnevaalisamban tanssiliikkeitä ja tanssitaan helppoja koreografioita. Lisäksi tanssitaan eri tyylisiä lämmittelykoreografioita.

Jatkotason samba
Ohjaaja: Emma Junttila / Sirke Sulinko
Tunti on tarkoitettu aikuisille jotka ovat jo oppineet samban alkeet. Tunnilla hiotaan alkeistunnilla opittuja askeleita ja liikkeitä ja harjoitellaan lyhyitä tanssisarjoja. Tällä tunnilla olisi hyvä osata samba no pe-askel nopeampaan tahtiin.

Torstain Toivetunti
Huom! Syksyllä 2018 kaikki Torstain toivetunnit ovat Ladysambaa! 

Torstain Toivetunti, koska vaihtelu virkistää! Tämä uusi tulokas sisältää monta erilaista, vaihtelevaa tuntisisältöä. Toivetunneilla mennään vaihtelevasti mm. Sambareggaeta, Ladysambaa, Extratunteja vierailevan ohjaajan opastuksessa..milloin mitäkin!
Vierailevan ohjaajan tunti kestää poikkeuksellisesti 1,5h ja hinta on 10€/krt.
Tuntien sisällön vaihtelevuuden takia, Torstain Toivetunneista ilmoitetaan aina erikseen mm. Facebookissa ja täälä nettisivuilla.

Ladysamba
Ohjaaja: Mervi Marjakoski, Tuula Kujanpää
Näille tunneille on helppo tulla mukaan, vaikket olisi koskaan tanssinut.
Ladysamba on kaikille sopivaa, kuntouttavaa, letkeää ja rentouttavaa tanssia, jossa jokainen saa tanssia oman kuntonsa ja voimiensa mukaan. Tunnilla vetreytetään sekä hartioita että lantiota iloisella mielellä. Vältetään raskaita hyppyjä ja niveliä kuormittavia liikkeitä. Tunnilla tanssitaan erilaisten musiikkien mukaan unohtamatta kuitenkaan sambaa.

Annan Extratunti (vieraileva ohjaaja Kokkolasta)
(tauolla syksyn 2018)
Ohjaaja: Anna Gustafsson
Extratunti on puolentoista tunnin mittainen tanssitunti. Ensin tanssitaan rennon letkeää sambareggaeta alas päin suuntautuvin liikkein ja sen jälkeen suoristetaan keho ylvääksi ja tanssitaan lyhyitä pagode- ja karnevaalisamba sarjoja. Ohjaajana Anna Gustafsson Kokkolan Samba el Gambosta.

Bateria eli rumpuryhmä
Ohjaaja: Mikko Kesäniemi/ Janne Kesäniemi
Ryhmä on tarkoitettu kaikille soitosta kiinnostuneille aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.
Tunneille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa soittokokemusta ja tarvittavat soittimetkin löytyvät sambakoululta. Tutustutaan brasilialaisen karnevaalisamban soittimiin ja karnevaalisamban soiton perusasioihin.
Opetellaan soittamaan eri lyömäsoittimia ja harjoitellaan yhdessä soittamista baterian johtajan merkkien mukaan.

Showsamba
Tämä tunti on tarkoitettu esiintymisestä kiinnostuneille tanssijoille. Tunneilla on vaihtuvia opettajia opettamassa omia vahvuuksiaan. Lisäksi tunneilla harjoitellaan mm.yleisön ja kanssatanssijoiden huomioimista, sekä opetetaan esityksissä käytettäviä keikka-koreografioita. Showsamban kautta on mahdollisuus päästä esiintyvään ryhmään. Tämä ryhmä harjoittelee 1,5h treenejä.

HUOM!
Yhdistyksellä ei ole tapaturmavakuutusta.

 

Yksityistunnit
Tarjoamme myös yksityistunteja esimerkiksi polttari-, tyky-, tms. ryhmille. Tiedustelut yksityistunneista Riia Rantala, 0400 632 719, toiminnanjohtaja@sambatropical.fi