Tuntien sisältö

(Brasilialaista karnevaalisambaa tanssitaan ilman paria.)

Lapsi-Vanhempi -tanssi
(TAUOLLA)

Tämä tunti on tarkoitettu 0-2 -vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Tunneilla tutustutaan yhdessä lasten kanssa musiikkiin ja tanssiin, lasten ehdoilla. Lasten lisäksi huomioon otetaan myös vanhempien kehon liikkuvuus ja pyritään helpottamaan kehoon kohdistuvia rasitteita, mm. ylävartaloliikkeillä. Tunneilla saat myös varmasti uusia, samassa elämäntilanteessa olevia ystäviä, joiden kanssa on helppo jakaa omia tuntemuksia ja kokemuksia pienten lasten arjesta. Tunnin nimestä huolimatta, lapset ovat tervetulleita tunneille myös esimerkiksi mummon, vaarin, tai vaikka kummin kanssa. 🙂

Satusamba
Ohjaaja: Laura Lampi
Satusambassa toimitaan lasten ehdoilla monenlaisen musiikin tahdissa. Tunnin tavoitteena on kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja oman kehon tuntemusta leikin ja tanssin avulla.  Tanssin opettelu tehdään leikin ja mielikuvituksen keinoin, jotta saavutetaan iloa liikkumisesta.
Ryhmä on tarkoitettu 3-6 vuotiaille lapsille.

Lastensamba
Ohjaaja: Laura Lampi
Lasten sambatunneilla tanssitaan monenlaisen musiikin tahdissa.  Tunnin tavoitteena on kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja oman kehon tuntemusta musiikkileikkien ja tanssin avulla. Lasten tunneilla opetellaan samban perusaskelia, tanssitaan koreografioita ja kannustetaan lasta liikkumaan musiikin innoittamana.
Ryhmä on tarkoitettu 7-12 vuotiaille lapsille.

Soveltava samba lapsille ja nuorille
(Aikuisten ja lasten soveltavat ryhmät yhdistetty yhdeksi ryhmäksi )
Ohjaaja: Riia Rantala & Kaisa Carlsson
Soveltavan liikunnan tanssitunti lapsille
Ryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille, myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville alle 15-vuotiaille lapsille ja nuorille.
Lapsen tulee pystyä noudattamaan ohjaajan sanallisia ohjeita.
Tunnin sisältö koostuu tanssillisesta liikunnasta, joka huomioi osallistujien toimintakuvan rajoitteet. Harjoitteet tehdään joko istuen tai seisten.
Tunnilla yhdistyvät helpot tanssilliset sarjat, musiikki, laulu, leikki ja liikunnanriemu. Toisinaan voidaan askarrella sambakoristeita, kuten karnevaalisamban henkeen kuuluu.
Ryhmä kokoontuu 1.9.2019 alkaen sambakoulullamme osoitteessa
Tuottajantien 37, Seinäjoki
Lisätiedot, kysymykset sekä ennakkoilmoittautumiset Riia, puh 0400632719

Soveltava samba aikuisille
(Aikuisten ja lasten soveltavat ryhmät yhdistetty yhdeksi ryhmäksi )
Soveltavan liikunnan tanssitunti aikuisille.
Ryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille, myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille.
Osallistujan tulee pystyä noudattamaan ohjaajan sanallisia ohjeita.
Tunnin sisältö koostuu tanssillisesta liikunnasta, joka huomioi osallistujien toimintakuvan rajoitteet. Harjoitteet tehdään joko istuen tai seisten.
Ryhmä kokoontuu 1.9.2019 alkaen sambakoulullamme osoitteessa
Tuottajantie 37, Seinäjoki


Varhaisnuorten samba
(TAUOLLA, yli 12-vuotiaat nuoret voivat osallistua oman valintansa mukaan lasten tai aikuisten tunneille)

Ryhmä on tarkoitettu 11-14 -vuotiaille nuorille. Tunneilla opetellaan samban perusliikkeitä ja erilaisia koreografioita nuorekkaaseen tyyliin.

Nuorten samba
(TAUOLLA)                                       
                                                                                                                Ryhmä on tarkoitettu 13-17 -vuotiaille nuorille. Tunneilla opetellaan samban perusliikkeitä ja kehon käyttöä, musiikin kuuntelua, sekä erilaisia koreografioita. Tunneilla tanssitaan sambamusiikin lisäksi myös muunlaisen rytmikkään musiikin tahtiin.

Samban alkeistaso
Ohjaaja: Emma Killinen
Ryhmä on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille vasta-alkajille sekä sellaisille, jotka haluavat vielä hioa perusliikkeitä.
Tunneilla opetellaan karnevaalisamban tanssiliikkeitä ja tanssitaan helppoja koreografioita. Lisäksi tanssitaan eri tyylisiä lämmittelykoreografioita.

Samban keskitaso
(TAUOLLA)                                                       
Ryhmä on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille, jotka hallitsevat jo samban alkeet. Tunnilla  hiotaan alkeistunnila opittuja askeleita ja liikkeitä ja harjoitellaan lyhyitä tanssisarjoja. Tunnilla  harjoijtellaan myös nopeampaa samba no pé -askelta.

Samban jatkotaso
Vaihtuvat ohjaajat
Tunti on tarkoitettu aikuisille ja yli 12-vuotiaille jotka ovat jo oppineet samban alkeet. Tunnilla hiotaan alkeis- ja keskitason tunneilla opittuja askeleita ja liikkeitä ja harjoitellaan lyhyitä haastavampia tanssisarjoja. Tällä tunnilla olisi hyvä osata samba no pe-askel nopeampaan tempoon.

Kuntotanssi
(TAUOLLA)                                                                                                                                                          Tämä tunti on tarkoitettu kaikille tanssillisesta liikunnasta kiinnostuneille aikuisille ja yli 12-vuotialille nuorille. Tunneilla jumppaillaan ja kuntoillaan rennolla otteella, pääosin lattarivivahteisen musiikin tahtiin. Tällä tunnilla saat varmasti hien pintaan!

Baianatunti
(TAUOLLA)

Tämä Baianatunti on suunnattu aikuisille naisille. Tunnilla ohjataan letkeää ja rentouttavaa tanssia ja pidetään yhdessä hauskaa. Kauden aikana tutustutaan myös Samba de Rodaan!

Toivetunti
Vaihtuvat ohjaajat
Toivetunti, koska vaihtelu virkistää! Tämä sisältää monta erilaista vaihtelevaa tuntisisältöä. Toivetunneilla mennään vaihtelevasti mm. Sambareggaeta, kuntotanssia, tanssitekniikkaa, milloin mitäkin, vierailevan ohjaajan opastuksella! Tunnin teemasta ilmoitetaan erikseen  Facebookissa ja Instagramissa.

Ladysamba
Ohjaaja: Riitta Rintamäki, Kaisa Carlsson                                                                                                                                 
Näille tunneille on helppo tulla mukaan, vaikka et olisi koskaan tanssinut. Ladysamba on kaikille sopivaa, kuntouttavaa, letkeää ja rentouttavaa tanssia, jossa jokainen saa tanssia oman kuntonsa ja voimiensa mukaan. Tunnilla vetreytetään sekä hartioita että lantiota iloisella mielellä. Vältetään raskaita hyppyjä ja niveliä kuormittavia liikkeitä. Tunnilla tanssitaan sekä sambaa, että erilaisten musiikkien tahtiin. 

   

Samban soittotunti, bateria eli rumpuryhmä
Ohjaaja: Janne Kesäniemi & Matti Lahdenmäki
Ryhmä on tarkoitettu kaikille soitosta kiinnostuneille aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.
Tunneille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa soittokokemusta ja tarvittavat soittimetkin löytyvät sambakoululta. Tutustutaan brasilialaisen karnevaalisamban soittimiin ja karnevaalisamban soiton perusasioihin.
Opetellaan soittamaan eri lyömäsoittimia ja harjoitellaan yhdessä soittamista baterian johtajan merkkien mukaan.
Myös tanssijoita kannustetaan osallistumaan soittotunneille!

Showsamba
(TAUOLLA)
Tämä tunti on tarkoitettu extratunniksi esiintymisestä kiinnostuneille tanssijoille. Tunneilla on vaihtuvia opettajia opettamassa omia vahvuuksiaan. Lisäksi tunneilla harjoitellaan mm.yleisön ja kanssatanssijoiden huomioimista, sekä opetetaan esityksissä käytettäviä keikka-koreografioita.
Showsamban kautta on mahdollisuus päästä esiintyvään ryhmään.
Tämä ryhmä harjoittelee sunnuntaisin 1,5h treenejä.
Showsamba on ilmainen jäsenille, jotka käyvät myös muilla viikottaisilla tunneilla. Muilta tuntimaksu menee normaalisti.

HUOM!
Yhdistyksellä ei ole tapaturmavakuutusta.

Yksityistunnit
Tarjoamme myös yksityistunteja esimerkiksi polttari-, tyky-, tms. ryhmille. Tiedustelut yksityistunneista  yhdistyksen sähköpostiin sambatropicalry@gmail.com