Ohjaajat

Emma Junttila 
Aikuisten jatkotaso

Emma on tanssinut aina jotain – Kansantanssista nykytanssiin, mutta eniten lattareita. Sitä kautta hän tutustui karnevaalisambaan opiskeluaikana ja Lahden sambakoulun jälkeen, päätyi Tropicalin riveihin palattuaan takaisin Pohjanmaalle vuonna 2011.
Hän on aloittanut karnevaaleilla perinteisesti alatanssijana, mutta tanssinut myös etujoukoissa, vaunussa, sekä soolotanssijana, eli Passistana.
Tunteja hän on aiemmin ohjannut lapsille, sekä myöskin aikuisille.
Emma on erityisluokanopettaja, mutta on lähiaikoina sambannut kotona tyttärensä Innan kanssa. Äidiksi tullessa, Emma innoistuikin järjestämään Vanhempi-lapsi-tanssia, että myös muilla pienten lasten vanhemmilla olisi paikka ja mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja viettää aikaa muiden vanhempien kanssa.
Nyt Emma on palaamassa työelämään, joten Vanhempi-lapsi – tanssia hän ei voi tällä hetkellä ohjata. Syksyllä 2018 Emma siirtyykin ohjaamaan jatkotason tunteja aikuisille.
Emma haluaa, että kaikki pääsevät nauttimaan tanssista, saaden siitä hyvää oloa ja mieltä!

 

 

 

 

 


Laura Lampi
Satusamba (3-6 -vuotiaat)

Laura on tanssinut sambaa vuodesta 2009. Hän on pienestä pitäen tykännyt esiintyä ja osallistua sambakoulun toimintaan.
Karnevaaleilla Laura on tanssinut lasten, sekä aikuisten alassa, lasten esitanssijana, sekä katudestaquena.
Hän tykkää kokeilla uusia tanssilajeja, esimerkiksi twerkkausta. Tunneilla hän pyrkii siihen, että kaikilla olisi tanssiessa hauskaa.
Tällä hetkellä Laura opiskelee lukiossa ja samban lisäksi hän harrastaa ratsastusta, sekä salilla käyntiä.

 

 

 

 

 

 

Mervi Marjakoski
Ladysamba

Mervi on ollut sambassa lähemmäs 10 vuotta. Hän tapasi sattumalta opiskelupiireistä tutun henkilön, joka sattui olemaan Tropicalin perustajajäseniä. Hän kannusti Merviä lähtemään reippaasti mukaan.
Mervi on ollut karnevaaleilla mukana alatanssijana, vaunudestaquena, katudestaquena ja lippuparin porta bandeirana.
Nyt muutaman vuoden hän on ollut yksi ladysamban ohjaajista. Mervi osallistuu mielellään aina mahdollisuuksien mukaan myös muillekkin tanssikursseille, joten hän kertoo kokeilleensa myös esimerkiksi Capoeiraa ja Twerkkausta.
Mervi myös kertoo pitävänsä askartelusta ja laulamisesta, joten sanoo samban olevan siitä hyvä harrastus, että siinä pääsee yhdistämään sekä tanssimisen, että askartelun ja laulamisen.

 

 

 

 

 

 


Riia Rantala
Lastensamba (7-12 -vuotiaat), Aikuisten alkeet, Soveltava samba

Riia hurahti sambaan vasta hieman alle nelikymppisenä, vuonna 2006. Selän välilevynpullistumat ajoivat harrastamaan liikuntaa, joka auttaisi. Koskaan aiemmin Riia ei ollut mitään tanssilajia harrastanut ja hän kertoi, että meni aluksi aina eri suuntaan kuin muut, mutta jatkoi sitkeästi yrittämistä. Sambaharrastuksen monipuolisuus vei käsitöistä ja askarteluista nauttivan Riian heti mukanaan. Siitä lähtien hän on ollut aktiivisesti mukana Tropicalin toiminnassa. Riia jatkoi samban tanssimista ja pian hän olikin sitten jo itsekkin opettamassa. Riia on aloittanut sambatuntien ohjaamiset 10 vuotta sitten lastenryhmästä, mutta tähän päivään mennessä hän on ohjannut lähestulkoon kaikkia ryhmiä; Lapset, nuoret, aikuisten alkeis-ja jatkoryhmät, sekä ladysamba ja keikkaryhmät. Näiden lisäksi hän ohjaa yhdessä Serin kanssa Soveltavaa sambaa liikuntarajoitteisille. Myös polttari- ja tykytunnit ovat yleensä Riian ohjaamia. Voisi sanoa, että Tropicalilla ei tapahdu mitään, missä Riia ei olisi jollain lailla osallisena.
Riia on ”Jokapaikan höylä”, Tropicalin kantava voima. Vuonna 2017 suomen sambakoulujen liitto (SSKL)palkitsikin hänen uurastuksensa Vuoden Sambista-palkinnolla.
Karnevaaleilla hän on tanssinut alassa, vaunudestaquena, katudestaquena, etujoukossa, sekä passistana ja porta bandeirana. Riia on ollut myös useana vuonna vastuussa karnevaalien suunnittelusta.

 

 

 

 

 

Seri Rantala
Soveltava samba lapsille ja nuorille

Seri päätyi sambamaailmaan hänen äitinsä Riian jalanjäljissä vuonna 2007. Riia aloitti tuona syksynä ohjaamaan lasten sambatunteja ja siinä samalla myös ala-asteikäinen Seri lähti mukaan sambakoululle. Siitä asti hän on ollut Tropicalin menossa mukana, välillä vähemmän, välillä enemmän. Karnevaaleille Seri on osallistunut useaan otteeseen ja hän on tanssinut muunmuassa lapsilippuparin porta bandeirana, lasten aloissa, katudestaquena, vaunudestaquena, sekä etujoukoissa. Vaikka Seri onkin karnevaaleilla ollut vain tanssirooleissa, hän tykkää myös soittaa ja usein onkin keikoilla soittamassa bateriassa. Seri kertoo tykkäävänsä sambasta sen monipuolisuuden takia. Hän tykkää kun sambassa saa tanssia, soittaa, askarrella, suunnitella, esiintyä ja tehdä vaikka mitä muutakin. Syksyllä 2018 Seri aloitti ohjaamaan Soveltavan samban lapsia ja nuoria, yhdessä Riian kanssa.

 

 

 

 

 

 


Sirke Sulinko
Nuoret, Aikuisten jatkotaso, Showsamba

Sirke on alunperin eksynyt sambamaailmaan vuonna 2007, hänen äitinsä Riian lähtiessä tuolloin ensimmäisille karnevaaleille. Tropicalilla oli silloin karnevaalikulkueessa vielä paikkoja jäljellä, joten Sirke saatiin ylipuhuttua sinne mukaan ja sille tielle hän on jäänyt.
Sirke tanssi Tropicalilla parin vuoden ajan satunnaisesti, jonka jälkeen välissä oli monta vuotta, että hän ei tanssia harrastanut, mutta jollain tavalla on ollut koko ajan kytköksissä Tropicalin toimintaan. Mikäli karnevaaleille ja keikoille ei ole lähdetty tanssimaan, on sielä oltu lähes aina valokuvaamassa. Tanssimassa hän on ollut karnevaaleilla aikuisten alassa vuonna 2007, sekä Vaunudestaquena vuosina 2008, 2014 ja 2017.
Tunteja hän on Tropicalilla aiemmin ohjannut hetken aikaa lapsille ja nuorille.
Nyt Sirke on innostunut uudelleen tuntien ohjaamisesta ja ensimmäistä kertaa on myös sambakoulun hallituksen jäsenenä.
Sirken ohjaamilla tunneilla kuulee sambamusiikin lisäksi myös muita, radiostakin tuttuja lattari-tyylisiä kappaleita. Hän toivookin niiden houkuttelevan sambakoululle lisää myös nuoria harrastajia, jotka kiinnostuisivat karnevaalisambasta.

 

 

 

 

 

 

Tuula Heimonen-Lankio
Varhaisnuorten samba

Tuula on aloittanut tanssimisen jo 10-vuotiaana ja tanssinut samban lisäksi mm. Kansantansseja, showtanssia, sekä High Heels Latin-tansseja.
Hän tutustui karnevaalisambaan 18 vuotta sitten Tampereen, sekä Kokkolan sambakoulujen kautta. Koska Seinäjoelta oli pitkä matka näihin molempiin kaupunkeihin, syttyi ajatus perustaa oma sambakoulu Seinäjoelle ja näiden ajatuksien pohjalta sai Samba Tropical alkunsa.
Tropicalin alkutaipaleella Tuula vastasi tanssinopetuksesta lähes kokonaan, ja osa Tropicalin ohjaajista onkin aloittanut sambaamisen aikoinaan Tuulan ohjauksessa. Lisäkokemusta opetukseen Tuula on hankkinut Tule’s samban  ja Sambicin ohjaajakoulutuksista. Myös työ fysioterapeuttina on antanut laajaa kokemusta yksilö- ja ryhmäohjaamisesta tanssi- ja liikuntapuolella.
Aikoinaan Tuula on Tropicalissa ohjannut pääsääntöisesti aikuisten ryhmiä, sekä silloista esiintyvää ryhmää.
Ensikosketus Helsingin karnevaaleihin oli vuonna 2001 Kokkolan sambakoulun kulkueessa. Pitkän sambataipaleen aikana Tuula on ehtinyt osallistumaan Kokkolan sambakoulun lisäksi myös Sambicin, Turun sambakoulun, sekä tietenkin Tropicalin kulkueeseen. Karnevaaleilla hän on tanssinut aikuisten tanssialoissa, vaunudestaquena, sekä vuonna 2007 Tropicalin lippuparin porta bandeirana. Aikojen saatossa Tuula on saanut myös useana vuonna kutsun karnevaalituomaristoon. Hän on ollut myös liiton edustustehtävissä sekä suomessa, että ulkomailla.
Tuula jakaa sambaharrastuksen, sekä -innostuksen myös perheensä kanssa ja he ovatkin yksi niistä ”sambaperheistä” jotka osoittavat, että sambasta kaikille löytyy jotakin!

 

 

 

 

 


Tuula Kujanpää
Ladysamba

Tropicalin perustamisesta oli kulunut vasta parisen vuotta, kun Tuulan naapuri puhui hänet mukaan kokeilemaan sambaa ja hän onkin ollut mukana Tropicalin toiminnassa siitä lähtien.
Hän on ollut karnevaaleilla mukana tanssimassa alassa, vaunu- ja katudestaquena, sekä baianana. Tuula on tehnyt karnevaaleilla myös huoltajan hommia ja viimeksi hän oli lippuparin harmoniassa.  Itsensä lisäksi, hän on saanut innostettua mukaan koko perheensä. Tuula on aina ollut todella aktiivinen kökkäilijä, sillä hän aina pitänyt samba-askartelujen näpertelystä. Isoimpiin vaunujen rakennushommiin ja vaunutyöntäjiksi hän on saanut houkuteltua perheen miehet ja jopa heidän ystävät!
Tuulalle sambassa on tärkeintä rento liikunta musiikin tahtiin, ei niinkään tekniikan hiominen. Hän on ohjannut Ladysambaa jo monia vuosia, ensin yksin ja nykyään yhdessä Mervin kanssa. Tunneilla Tuula tykkääkin ohjata juurikin hieman vapaamuotoisempaa ja rennompaa tanssia, jossa ei tarvitse kenenkään ottaa mitään paineita omista taidoistaan.

 

 

 

 

 

 

Janne Kesäniemi
Bateria (rumpuryhmä)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mikko Kesäniemi
Bateria (rumpuryhmä)

Mikko on harrastanut sambaa kohta 15 vuotta. Hän on ollut mukana Tropicalissa lähes sen toiminnan alusta alkaen.
Mikko on löytänyt sambaan veljensä Jannen kautta, tämän pyytäessä Mikkoa mukaan soittotreeneihin. Mikko on siis aloittanut sambassa soittajana, ja soittanut monipuolisesti useita eri soittimia.
Hän on kuitenkin myös aikoinaan ohjannut tuki-ja liikuntaelinsairaille sovellettuja Tule’s-samba tunteja, kolmen vuoden ajan.
Vuodesta 2008 lähtien hän on ollut Tropicalin rumpuryhmän ohjaksissa, eli baterianjohtajana.