Ohjaajat

 


Riia Rantala
Satusamba (3-6-vuotiaat), Lastensamba (7-10 -vuotiaat), Aikuisten alkeet, Soveltava samba

Riia hurahti sambaan vasta hieman alle nelikymppisenä, vuonna 2006. Selän välilevynpullistumat ajoivat harrastamaan liikuntaa, joka auttaisi. Koskaan aiemmin Riia ei ollut mitään tanssilajia harrastanut ja hän kertoi, että meni aluksi aina eri suuntaan kuin muut, mutta jatkoi sitkeästi yrittämistä. Sambaharrastuksen monipuolisuus vei käsitöistä ja askarteluista nauttivan Riian heti mukanaan. Siitä lähtien hän on ollut aktiivisesti mukana Tropicalin toiminnassa. Riia jatkoi samban tanssimista ja pian hän olikin sitten jo itsekkin opettamassa. Riia on aloittanut sambatuntien ohjaamiset 10 vuotta sitten lastenryhmästä, mutta tähän päivään mennessä hän on ohjannut lähestulkoon kaikkia ryhmiä; Lapset, nuoret, aikuisten alkeis-ja jatkoryhmät, sekä ladysamba ja keikkaryhmät. Näiden lisäksi hän ohjaa yhdessä Kaisan kanssa Soveltavaa sambaa liikuntarajoitteisille. Myös polttari- ja tykytunnit ovat yleensä Riian ohjaamia. Voisi sanoa, että Tropicalilla ei tapahdu mitään, missä Riia ei olisi jollain lailla osallisena.
Riia on ”Jokapaikan höylä”, Tropicalin kantava voima. Vuonna 2017 suomen sambakoulujen liitto (SSKL)palkitsikin hänen uurastuksensa Vuoden Sambista-palkinnolla.
Karnevaaleilla hän on tanssinut alassa, vaunudestaquena, katudestaquena, etujoukossa, sekä passistana ja porta bandeirana. Riia on ollut myös useana vuonna vastuussa karnevaalien suunnittelusta.

 

 

 

 

 

 


Sirke Sulinko
Varhaisnuoret,  Kuntotanssi, Aikuisten jatkotaso, Showryhmä

Sirke on alunperin eksynyt sambamaailmaan vuonna 2007, hänen äitinsä Riian lähtiessä tuolloin ensimmäisille karnevaaleille. Tropicalilla oli silloin karnevaalikulkueessa vielä paikkoja jäljellä, joten Sirke saatiin ylipuhuttua sinne mukaan ja sille tielle hän on jäänyt.
Sirke tanssi Tropicalilla parin vuoden ajan satunnaisesti, jonka jälkeen välissä oli monta vuotta, että hän ei tanssia harrastanut, mutta jollain tavalla on ollut koko ajan kytköksissä Tropicalin toimintaan. Mikäli karnevaaleille ja keikoille ei ole lähdetty tanssimaan, on sielä oltu lähes aina valokuvaamassa. Tanssimassa hän on ollut karnevaaleilla aikuisten alassa vuonna 2007, Vaunudestaquena vuosina 2008, 2014 ja 2017, sekä Passistana eli soolotanssijana vuonna 2019.
Tunteja hän on Tropicalilla aiemmin ohjannut lapsille ja nykyään hän ohjaa tunteja varhaisnuorille, nuorille ja aikuisten jatkotasolle, sekä esiintyvälle ryhmälle. Syksylle 2019 Sirke halusi tuoda lukujärjestykseen myös Kuntotanssin, jonka tarkoituksena on saada tanssin kautta aivan huomaamattaan kunnon hiki pintaan!
Kuntotanssi-tunnilla ei keskitytä niinkään samban tanssitekniikkaan, vaan jumppaillaan musiikin tahtiin ja treenaataan erityisesti keski- ja alavartaloa tanssillisin liikkein.
Sirken ohjaamilla tunneilla kuulee sambamusiikin lisäksi myös muita, radiostakin tuttuja lattari-tyylisiä kappaleita. Hän toivookin niiden houkuttelevan sambakoululle lisää myös nuoria harrastajia, jotka kiinnostuisivat karnevaalisambasta.

 

 

 

 

 

 

 

Janne Kesäniemi
Bateria (rumpuryhmä)