Ohjaajat

Emma Killinen
Samban perustaso, Samban jatkotaso

Emma ajautui sambapiireihin vuonna 2017 hänen siskonsa kautta, joka oli käynyt Tropicalin tunneilla jo aiemmin. Ennen sambapiireihin liittymistä, Emma on harrastanut useamman vuoden mm. showtanssia ja zumbaa. Vuonna 2024 Emma tanssii toista kertaa Tropicalin passistana.
Hänen mielestään sambassa parasta on se, miten samba saa aina hyvälle tuulelle ja useammankin harrastusvuoden jälkeen oppii jatkuvasti uusia juttuja niin tanssista, kuin esimerkiksi soittimista tai käsitöistäkin.
Emma on ohjannut Tropicalilla ennemmin myös kuntotanssia ja nuorten tunteja. Tunneilla Emma pitää tärkeänä sitä, että saadaan hymy huulille samalla oppien!

Seri Rantala
Tekniikkatunti, Samban jatkotaso

Seri aloitti samban lasten sambatunneilta seitsemänvuotiaana. Nyt sambapiireissä on pyöritty siis jo yli viisitoista vuotta erilaisissa rooleissa ja ryhmissä. Viimeisimmät vuodet Seri on tanssinut Tropicalin passistana ja vuoden 2024 Seri kantaa Samba Tropicalin baterian kuningattaren kruunua.
Hänen mielestään sambassa parasta on harrastuksen monipuolisuus: samba ei ole suinkaan vain tanssia, vaan myös yhteisöllistä yhdistystoimintaa, mahdollisuuksia luovuuteen ja uuden oppimista. Seri onkin myös innokas samba-askartelija ja tarttuu välillä myös sambasoittimiin!  Hän on tällä hetkellä mukana myös Tropicalin hallituksessa ja toimii tanssi- ja opetusvastaavana sekä media- ja tiedotusvastaavana. Lisäksi hän on mukana vuoden 2024 karnevaalityöryhmässä.

Kaisa Carlsson
Soveltava samba, Ladysamba

Kaisa tutustui sambaan vuonna 2015, kun hän päätti ystävänsä kanssa kokeilla uutta lajia. Tanssimisesta hän on pitänyt aina ja aikaisemmin onkin harrastanut mm. zumbaa ja lavista. Samban maailmaan Kaisa kertoo jääneensä heti kiinni ja sillä matkalla ollaan yhä.
Kaisa on aloittanut samban aikuisten alkeistunneilta, sekä ladysambasta.
Vuonna 2016 hän osallistui ensimmäistä kertaa Helsingin karnevaaleille ja sen jälkeen hän onkin ollut joka vuosi karnevaaleilla Tropicalin mukana tanssimassa baianana.
Soveltavan samban toiseksi ohjaajaksi hän kertoo ajautuneensa vähän vahingossa vuonna 2019. Työn puolesta Kaisa on ollut paljon tekemisissä erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten kanssa, joten päätös ohjaamisesta ei ollut vaikea.
Sambassa häntä viehättää sen monimuotoisuus; musiikki, tanssi, asut ja kaikki niihin liittyvät. Kaisa kertoo olevansa ”harakkamainen luonne”, johon sopivat hyvin samba-asujen tekeminen ja askartelu. Strassinauhat, tekotimantit, korut ja muut ovat hänen lempiasioitaan. Mitä enemmän blingiä, sen parempi!
Kaisasta on ihanaa aina välillä unohtaa arki, pukea sambapuku päälle ja loistaa!
Hänen mielestään sambassa hienoa on myös se, että sitä voi kokeilla ihan kuka tahansa. Sambayhteisöön ovat tervetulleita kaikki, niin kokeneet tanssijat, kun vasta-alkajatkin. Ei haittaa vaikka aina ei heti kerralla, tai edes kymmenennellä kerralla mene askeleet oikein, tai pyörii väärään suuntaan. Pääasia, että on hauskaa, samba soi ja tanssi vie mennessään!

Riia Rantala
Soveltava samba, Lasten samba, Nuorten samba

Riia hurahti sambaan vuonna 2006, silloisen tuki- ja liikuntaelinsairaiden ryhmän kautta. Selän välilevynpullistumat ajoivat harrastamaan liikuntaa, joka auttaisi. Koskaan aiemmin Riia ei ollut mitään tanssilajia harrastanut ja hän kertoi, että meni aluksi aina eri suuntaan kuin muut, mutta jatkoi sitkeästi yrittämistä! Tanssin ilo, sekä sambapukujen valmistus sai käsitöitä rakastavan Riian heti hurahtamaan samban vietäväksi. Siitä lähtien hän on ollutkin aktiivisesti mukana Tropicalin toiminnassa.
Riia aloitti ohjaamisen vuonna 2007 lasten sambatunneista, joita ei Tropicalin ohjelmistossa silloin vielä ollut. Tähän päivään mennessä Riia on ohjannut melkein kaikkia Tropicalin tunteja ja usein myös polttari-, tyhy- ja muut yksityistunnit ovat hänen ohjaamiaan.
Riialla on usein monta rautaa tulessa ja hän on osallisena lähes kaikessa Tropicalin toiminnassa. Vuonna 2017 suomen sambakoulujen liitto (SSKL) palkitsikin hänen uurastuksensa Vuoden Sambista-palkinnolla.
Karnevaaleilla hän on vuosien varrella tanssinut mm. alassa, vaunudestaquena, katudestaquena, etujoukossa, sekä passistana. Viimeisimmät vuodet hän on ollut porta bandeirana, eli sambakoulumme lipunkantajana. Riia on ollut myös useana vuonna vastuussa karnevaalien suunnittelusta ja tanssituntien lisäksi hänet näkeekin usein myös erilaisissa suunnittelupalavereissa ja kökkähommissa. Tropicalin hallituksessa hän on ollut aiemmin mm. puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana. Tällä hetkellä Riia toimii Tropicalin toiminnanjohtajana, karnevaalipäällikkönä ja keikkavastaavana. Riia on myös mukana Suomen sambakoulujen liiton (SSKL) hallituksessa ja hän käy mielellään SSKL:n ja muiden sambakoulujen tapahtumissa.  Erääksi samba-kohokohdaksi Riia nimeää kauan haaveissa olleen Brasilian matkan, kun hän pääsi yhdessä Tropical Rioon 2020-ryhmän kanssa matkustamaan Rion sambakarnevaaleille.
Riialle tärkeää on, että kaikki saavat tanssia, jokainen omalla tyylillään!

Janne Kesäniemi

Janne toimii Tropicalin rumpuryhmän, eli baterian johtajana. Hänelle samba on rakas harrastus ja elämäntapa. Ammatiltaan Janne on rumpali/lyömäsoittaja ja päätoimenaan hän on lyömäsoitin-opettajana musiikkiopistoilla. Lyömäsoittajan ammattikuvaan kuuluu hallita laajalti erilaisia lyömäsoittimia ja musiikkigenrejä.
Brasilialaiseen musiikkiin ja sambaan Janne tutustui ensimmäisen kerran opiskellessaan vuonna 1994. Brasilialaisen musiikin monimuotoisuus, mielenkiintoinen rytmiikka ja haasteellisuus tekivät tuolloin heti suuren vaikutuksen nuoreen rumpaliin.
Hän kertoo vuoden olleen muistaakseen 2002, kun Seinäjoelle perustettiin karnevaalisambaa soittava rumpuryhmä. Siitä lähtien Janne onkin ollut mukana sambatoiminnassa ympäri suomen, välillä enemmän, välillä vähemmän. Hän on ollut myös useana vuonna säveltämässä, sanoittamassa ja äänittämässä Tropicalin karnevaalibiisejä.
Jannen mielestä vuosien varrella on ollut todella hauskaa ja jokaiset treenit ja keikat ovat olleet ikimuistoisia! Parhaat kokemukset hänelle on jäänyt kuitenkin Helsingin sambakarnevaaleilta ja Provinssiesiintymisistä.

Matti Lahdenmäki
Samban soittotunti

Matti aloitti samban reilu 10 vuotta sitten, silloisen työkaverinsa innostamana. Matti on ollut vuosien varrella useilla keikoilla soittamassa niin ”rivisoittajana”, kun baterianjohtajanakin. Hän on ollut Tropicalin baterian mukana myös useilla karnevaaleilla Helsingissä. Matti on soittanut oikeastaan kaikkia sambasoittimia, mutta useimmiten hänet löytää isojen surdorumpujen takaa. Vuosien saatossa surdorummuista onkin tullut yksi hänen lemppari soittimistaan.
Matti kertoo tykkäävänsä sambasta, koska se on mukaansatempaavaa ja helppoa soittaa. Hänen mielestään on myös paljon mukavampi soittaa yhdessä porukalla, kun paukutella perinteisiä rumpuja yksin jossakin treenikämpällä. Kysyttäessä mitä hän toivoo ihmisten saavan soittotunneilta irti, vastaus on ”että kaikki oppisi soittamaan”. Yksinkertaista.
Hän uskookin, että itselleen sopivan soittimen löydyttyä ja harjoittelemalla jokainen oppii soittamaan sambaa!
Matin ohjaamat soittotunnit ovat rentoja, letkeitä ja ”saattaa oppiakkin jotain”. 

Laura Lampi
Samban jatkotaso

Laura ajautui mukaan sambaan vuonna 2009 aloittaen lasten ryhmässä 7-vuotiaana. Sambassa on Lauran mukaan parasta musiikki, yhteisöllisyys ja itse tanssiminen. Laura on tanssinut karnevaaleilla lasten alassa, lasten esitanssijana, aikuisten alassa ja useamman kerran katudestaquena. Vuonna 2024 hän tanssii kolmatta vuotta Tropicalin passistana. Laura on ohjannut aiemmin nuorten sambaa, satusambaa, alkeita ja kuntotanssia. Lauralle on tärkeää, että jokaisella on tunneilla rento ja hyvä fiilis!

Kaisu Kannasto

Ritta Rintamäki
Ladysamba

Emma Junttila

Rita Rantala
Satusamba

Rita aloitti sambassa ensimmäistä kertaa lapsena ja osallistui tuolloin Helsingin karnevaaleille vuonna 2010 sekä Kauhajoen sambacrossiin. Samba jäi kuitenkin muiden harrastuksien vuoksi toistaiseksi.
Rita aloitti samban uudelleen loppukeväästä 2023, ja osallistui karnevaaleilla aikuisten alaan. Karnevaalien jälkeen Rita on hurahtanut sambaan täysin! Hän on liittynyt sen jälkeen Tropicalin hallitukseen ja karnevaalityöryhmään. Lisäksi hän osallistui destaquekokeeseen ja hänet valittiin vuoden 2024 karnevaaleille destaquerooliin!
Ritan mielestä parasta sambassa on hyvä yhteishenki ja se, kun oppii jatkuvasti uutta.