Ohjaajat

Emma Junttila & Inna
Lapsi-Vanhempi -tanssi

Emma on tanssinut aina jotain – Kansantanssista nykytanssiin, mutta eniten lattareita. Sitä kautta hän tutustui karnevaalisambaan opiskeluaikana ja Lahden sambakoulun jälkeen, päätyi Tropicalin riveihin palattuaan takaisin Pohjanmaalle vuonna 2011.
Hän on aloittanut karnevaaleilla perinteisesti alatanssijana, mutta tanssinut myös etujoukoissa, vaunussa, sekä soolotanssijana, eli Passistana.
Tunteja hän on aiemmin ohjannut lapsille, sekä myöskin aikuisille.
Emma on erityisluokanopettaja, mutta tällä hetkellä sambaa kotona tyttärensä Innan kanssa. Äidiksi tullessa, Emma innoistuikin järjestämään Vanhempi-lapsi-tanssia, että myös muilla pienten lasten vanhemmilla olisi paikka ja mahdollisuus harrastaa liikuntaa ja viettää aikaa muiden vanhempien kanssa.
Inna jammaili jo kohdussa ja tanssii aina kun musiikkia (tai imurin ääni) kuuluu. Hänellä ei vielä ole kokemusta karnevaaleilta, mutta varmasti sinnekkin vielä pääsee! Emma ja Inna haluavat, että kaikki pääsevät nauttimaan tanssista, saaden siitä hyvää oloa ja mieltä!

 

 

Kristi Kontola
Aikuisten jatko

Kristi on aloittanut samban Papagaion riveissä Helsingissä vuonna 2003, 2007 hän tuli Tropicaliin Seinäjoelle. Välillä hän oli myös reilun vuoden verran tanssimassa Roseiralla, Tampereella. Karnevaaleilla hän on ollut alatanssijana, sekä passistana, yhteensä 5 kertaa. Kristi on ollut myös muuten mukana yhdistyksen toiminnassa. Tanssituntien ohjaamisen hän on aloittanut vuonna 2008.

 

 


Laura Lampi
Varhaisnuorten samba

Laura on tanssinut sambaa vuodesta 2009. Hän on pienestä pitäen tykännyt esiintyä ja osallistua sambakoulun toimintaan.
Karnevaaleilla Laura on tanssinut lasten, sekä aikuisten alassa, lasten esitanssijana, sekä katudestaquena.
Hän tykkää kokeilla uusia tanssilajeja, esimerkiksi twerkkausta. Tunneilla hän pyrkii siihen, että kaikilla olisi tanssiessa hauskaa.
Tällä hetkellä Laura opiskelee lukiossa ja samban lisäksi hän harrastaa ratsastusta, sekä salilla käyntiä.

 

 

 


Marika Kujanpää
Soveltava samba

Marika on harrastanut itse tanssia vuoden verran ja ohjannut aikaisemmin satusambaa lapsille.
Hänelle laulaminen on lähellä sydäntä ja näin ollen hän onkin aikoinaan siirtynyt tanssitunneilta Tropicalin lauluporukkaan. Marika on ollut karnevaaleilla vain kerran tanssimassa, mutta monena vuonna hän on ollut yksi Tropicalin luottolaulajista!
Sambasta puhutaan monesti koko perheen harrastuksena ja Marika kuuluukin yhteen Tropicalin ”sambaperheistä”, sillä hänen lisäkseen Tropicalin toiminnassa on mukana myös hänen kaksi tytärtään, puoliso, veli, sekä vanhemmat. Koko Kujanpään-perhe on jollain tavalla aina mukana. Marika onkin alunperin päätynyt Tropicalille hänen äitinsä kautta ja perinteen mukaisesti, myös hänen lapsensa ovat lähteneet mukaan Tropicalille. Marikan vanhempi tytär, Nanna 9v on tanssinut sambaa 2-vuotiaasta asti. Sen lisäksi, erityislapsen äitinä Marika halusi perustaa Tropicalille ryhmän, johon myös nuorempi tytär, Neemi 5v pystyisi osallistumaan. Syksyllä 2016 Marika perusti Tropicalille Soveltavan samban ja aloitti ohjaamisen yhdessä Riian kanssa. Ja Soveltava samba onkin ollut yksi suosituimmista tunneistamme! Marika haluaa, että kaikilla on mahdollisuus tanssia omien rajojen mukaisesti ja olla oma erityinen itsensä!

 

 

 

Mervi Marjakoski
Ladysamba

Mervi on ollut sambassa lähemmäs 10 vuotta. Hän tapasi sattumalta opiskelupiireistä tutun henkilön, joka sattui olemaan Tropicalin perustajajäseniä. Hän kannusti Merviä lähtemään reippaasti mukaan.
Mervi on ollut karnevaaleilla mukana alatanssijana, vaunudestaquena ja lippuparin porta bandeirana.
Nyt muutaman vuoden hän on ollut yksi ladysamban ohjaajista. Mervi osallistuu mielellään aina mahdollisuuksien mukaan myös muillekkin tanssikursseille, joten hän kertoo kokeilleensa myös esimerkiksi Capoeiraa ja Twerkkausta.
Mervi myös kertoo pitävänsä askartelusta ja laulamisesta, joten sanoo samban olevan siitä hyvä harrastus, että siinä pääsee yhdistämään sekä tanssimisen, että askartelun ja laulamisen.

 

 

 


Riia Rantala
Satusamba, Lastensamba, Aikuisten alkeet, Soveltava samba

Riia hurahti sambaan vasta hieman alle nelikymppisenä, vuonna 2006. Selän välilevynpullistumat ajoivat harrastamaan liikuntaa, joka auttaisi. Koskaan aiemmin Riia ei ollut mitään tanssilajia harrastanut ja hän kertoi, että meni aluksi aina eri suuntaan kuin muut, mutta jatkoi sitkeästi yrittämistä. Sambaharrastuksen monipuolisuus vei käsitöistä ja askarteluista nauttivan Riian heti mukanaan. Siitä lähtien hän on ollut aktiivisesti mukana Tropicalin toiminnassa. Riia jatkoi samban tanssimista ja pian hän olikin sitten jo itsekkin opettamassa. Riia on aloittanut sambatuntien ohjaamiset 10 vuotta sitten lastenryhmästä, mutta tähän päivään mennessä hän on ohjannut lähestulkoon kaikkia ryhmiä; Lapset, nuoret, aikuisten alkeis-ja jatkoryhmät, sekä ladysamba ja keikkaryhmät. Näiden lisäksi hän ohjaa yhdessä Marikan kanssa Soveltavaa sambaa liikuntarajoitteisille lapsille. Myös polttari- ja tykytunnit ovat yleensä Riian ohjaamia. Voisi sanoa, että Tropicalilla ei tapahdu mitään, missä Riia ei olisi jollain lailla osallisena.
Riia on ”Jokapaikan höylä”, Tropicalin kantava voima. Vuonna 2017 suomen sambakoulujen liitto (SSKL)palkitsikin hänen uurastuksensa Vuoden Sambista-palkinnolla.
Karnevaaleilla hän on tanssinut alassa, vaunudestaquena, katudestaquena, etujoukossa, sekä passistana ja porta bandeirana. Riia on ollut myös useana vuonna vastuussa karnevaalien suunnittelusta.

 

 

 

 


Sirke Sulinko
Nuoret,Showsamba

Sirke on alunperin eksynyt sambamaailmaan vuonna 2007, hänen äitinsä lähtiessä tuolloin ensimmäisille karnevaaleille. Tropicalilla oli silloin karnevaalikulkueessa vielä paikkoja jäljellä, joten Sirke saatiin ylipuhuttua sinne mukaan ja sille tielle hän on jäänyt.
Sirke tanssi Tropicalilla parin vuoden ajan satunnaisesti, jonka jälkeen välissä oli monta vuotta, että hän ei tanssia harrastanut, mutta jollain tavalla on ollut koko ajan kytköksissä Tropicalin toimintaan. Mikäli karnevaaleille ja keikoille ei ole lähdetty tanssimaan, on sielä oltu lähes aina valokuvaamassa. Tanssimassa hän on ollut karnevaaleilla aikuisten alassa vuonna 2007, sekä Vaunudestaquena vuosina 2008, 2014 ja 2017.
Tunteja hän on Tropicalilla aiemmin ohjannut hetken aikaa lapsille ja nuorille.
Nyt Sirke on innostunut uudelleen tuntien ohjaamisesta ja ensimmäistä kertaa on myös sambakoulun hallituksen jäsenenä.
Sirken ohjaamilla tunneilla kuulee sambamusiikin lisäksi myös muita, radiostakin tuttuja lattari-tyylisiä kappaleita. Hän toivookin niiden houkuttelevan sambakoululle lisää myös nuoria harrastajia, jotka kiinnostuisivat karnevaalisambasta.

 

 

 

 


Tuula Kujanpää
Ladysamba

Tropicalin perustamisesta oli kulunut vasta parisen vuotta, kun Tuulan naapuri puhui hänet mukaan kokeilemaan sambaa ja hän onkin ollut mukana Tropicalin toiminnassa siitä lähtien.
Hän on ollut karnevaaleilla mukana tanssimassa alassa, vaunu- ja katudestaquena, sekä baianana. Tuula on tehnyt karnevaaleilla myös huoltajan hommia ja viimeksi hän oli lippuparin harmoniassa.  Itsensä lisäksi, hän on saanut innostettua mukaan koko perheensä. Tuula on aina ollut todella aktiivinen kökkäilijä, sillä hän aina pitänyt samba-askartelujen näpertelystä. Isoimpiin vaunujen rakennushommiin ja vaunutyöntäjiksi hän on saanut houkuteltua perheen miehet ja jopa heidän ystävät!
Tuulalle sambassa on tärkeintä rento liikunta musiikin tahtiin, ei niinkään tekniikan hiominen. Hän on ohjannut Ladysambaa jo monia vuosia, ensin yksin ja nykyään yhdessä Mervin kanssa. Tunneilla Tuula tykkääkin ohjata juurikin hieman vapaamuotoisempaa ja rennompaa tanssia, jossa ei tarvitse kenenkään ottaa mitään paineita omista taidoistaan.

 

 

 

Mikko Kesäniemi
Bateria (rumpuryhmä)

Mikko on harrastanut sambaa kohta 15 vuotta. Hän on ollut mukana Tropicalissa lähes sen toiminnan alusta alkaen.
Mikko on löytänyt sambaan veljensä Jannen kautta, tämän pyytäessä Mikkoa mukaan soittotreeneihin. Mikko on siis aloittanut sambassa soittajana, ja soittanut monipuolisesti useita eri soittimia.
Hän on kuitenkin myös aikoinaan ohjannut tuki-ja liikuntaelinsairaille sovellettuja Tules-samba tunteja, kolmen vuoden ajan.
Vuodesta 2008 lähtien hän on ollut Tropicalin rumpuryhmän ohjaksissa, eli baterianjohtajana.