Tuntien sisältö

Satusamba
Satusambassa toimitaan lasten ehdoilla monenlaisen musiikin tahdissa. Tunnin tavoitteena on kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja oman kehon tuntemusta leikin ja tanssin avulla.  Tanssin opettelu tehdään leikin ja mielikuvituksen keinoin, jotta saavutetaan iloa liikkumisesta. Lukukauden aikana tutustutaan myös sambasoittimiin ja voidaan myös askarrella helppoja sambakoristeita.
Ryhmä on tarkoitettu 3-9 vuotiaille lapsille.

Lasten samba
Lasten sambatunneilla tanssitaan monenlaisen musiikin tahdissa.  Tunnin tavoitteena on kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja oman kehon tuntemusta musiikkileikkien ja tanssin avulla. Lasten tunneilla opetellaan samban perusaskelia, tanssitaan koreografioita ja kannustetaan lasta liikkumaan musiikin innoittamana. Lukukauden aikana tutustutaan myös sambasoittimiin ja voidaan myös askarrella sambakoristeita.
Ryhmä on tarkoitettu 10-15 vuotiaille lapsille ja nuorille.

Soveltavan liikunnan tanssitunti lapsille
Ryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille, myös liikkumisen apuvälineitä käyttäville alle 15-vuotiaille lapsille.
Lapsen tulee pystyä noudattamaan ohjaajan sanallisia ohjeita.
Tunnin sisältö koostuu tanssillisesta liikunnasta, joka huomioi osallistujien toimintakuvan rajoitteet. Harjoitteet tehdään joko istuen tai seisten.
Tunnilla yhdistyvät helpot tanssilliset sarjat, musiikki, laulu, leikki ja liikunnanriemu. Toisinaan voidaan askarrella sambakoristeita, kuten karnevaalisamban henkeen kuuluu.
Ryhmä kokoontuu Sennulassa, osoitteessa Jouppilantie 23, 60320 Seinäjoki.
Lisätiedot, kysymykset sekä ennakkoilmoittautumiset Marika, puh 0407372284 tai Riia, puh 0400632719

Karnevaalisamban perusteet
Brasilialaista karnevaalisambaa tanssitaan ilman paria.
Ryhmä on tarkoitettu aikuisille ja yli 15 vuotiaille nuorille, vasta-alkajille sekä sellaisille, jotka haluavat hioa perusliikkeitä.
Tunneilla opetellaan karnevaalisamban tanssiliikkeitä ja tanssitaan helppoja koreografioita. Lisäksi tanssitaan eri tyylisiä lämmittelykoreografioita.

Karnevaalisamban jatkotunti
Tunti on tarkoitettu aikuisille ja yli 15 vuotiaille nuorille, jotka ovat jo oppineet samban alkeet. Tunnilla hiotaan alkeistunnilla opittuja askeleita ja liikkeitä ja harjoitellaan lyhyitä tanssisarjoja.

Ladysamba
Ryhmä on tarkoitettu aikuisille naisille. Näille tunneille on helppo tulla mukaan, vaikket olisi koskaan tanssinut.
Kuntosamba on kaikille sopivaa, letkeää ja rentouttavaa tanssia, jossa jokainen saa tanssia oman kuntonsa ja voimiensa mukaan. Tunnilla vetreytetään sekä hartioita että lantiota iloisella mielellä. Vältetään raskaita hyppyjä ja niveliä kuormittavia liikkeitä. Tunnilla tanssitaan erilaisten musiikkien mukaan unohtamatta kuitenkaan sambaa.

Soveltavan liikunnan tanssitunti aikuisille
Ryhmä on tarkoitettu liikuntarajoitteisille aikuisille ja yli 15-vuotiaille nuorille. Tunnin sisältö koostuu tanssillisesta liikunnasta, joka huomioi osallistujan fyysiset rajoitteet. Tunnilla tanssitaan helppoja sarjoja, jotka voi tanssia joko istuen tai seisten.
Ryhmä kokoontuu Sennulassa, osoitteessa Jouppilantie 23, 60320 Seinäjoki.
Lisätiedot, kysymykset sekä ennakkoilmoittautumiset Marika puh, 0407372284 tai Riia, puh 0400632719

Extra sambatunti
Extratunti on puolitoista tunnin mittainen tanssitunti. Ensin tanssitaan rennon letkeää sambareggaeta alas päin suuntautuvin liikkein ja sen jälkeen suoristetaan keho ylvääksi ja tanssitaan lyhyitä pagode- ja karnevaalisamba sarjoja. Ohjaajana Anna Gustafsson Kokkolan Samba el Gambosta.

Bateria eli rumpuryhmä
Ryhmä on tarkoitettu kaikille soitosta kiinnostuneille aikuisille ja yli 12-vuotiaille nuorille.
Tunneille osallistuaksesi et tarvitse aiempaa soittokokemusta ja tarvittavat soittimetkin löytyvät sambakoululta. Tutustutaan brasilialaisen karnevaalisamban soittimiin ja karnevaalisamban soiton perusasioihin.
Opetellaan soittamaan eri lyömäsoittimia ja harjoitellaan yhdessä soittamista baterian johtajan merkkien mukaan.

Capoeira
Capoeira on Brasiliasta lähtöisin oleva kamppailulaji, afrobrasilialaisen musiikin, tanssin ja fyysisen pelin yhteensulautuma.
Tunneilla käydään läpi capoeiran peruselementtejä liikkumisesta musiikkiin ja capoeiran pelaamiseen. Ikärajasuositus +12v. Mukaan riittää perus liikuntavarustus.
Opettajana Capoeira Forca Naturalin professor Vibracao, Matti Melanen.
Kertamaksu 10€ käteisellä tunnin alussa.

 

HUOM!
Yhdistyksellä ei ole tapaturmavakuutusta.

 

Yksityistunnit
Tarjoamme myös yksityistunteja esimerkiksi polttari-, tyky-, tms. ryhmille. Tiedustelut yksityistunneista Jaakko Sippola, 050-5188922, jaakko.sippola(at)icloud.com